15 oktober 2013

Kunde inte låta bli.

Nej, jag kunde inte hålla mig. Var tvungen att åka tillbaks till Erikshjälpen idag när de öppnade igen, för att se om ishinken fanns kvar. Jag hade ju "gömt den" bland porslinsprydnaderna, där letar inte retrofolket, just i den händelse att jag skulle ångra mig. Och minsann, där stod den och väntade bakom en katt på en virkad duk! Så nu fick den följa med hem. Tror dessutom att det var just exakt en sån jag råkade slå sönder närjag hälsade på min mans föräldrar för första gången för några år sedan. Som varit hans fars favorit i alla år och som han fortfarande påminner mig om nmär vi plockar fram den andra ishinken för en drink. Måste dubbelkolla med mannen min. Isåfall har vi en julklapp avklarad!
 


13 oktober 2013

Loppis på andra bloggen.

Ja, den här bloggen har, som den eventuelle läsaren märkt, varit vilande ett bra tag, till förmån för min andra blogg "Jag cyklar hem från jobbet". Den bloggen är helt ostrukturerad, bara ett ord- och bildbajseri om vad som faller mig in. Jag har tänkt dra igång litemer med Designvardag igen, men jag tänker inte ropa hej förrän jag har kommit över bäcken.

Som en början kommer här, för dom av er som inte har lust att beta igenom hela den andra bloggen, en sammanställning om de loppis- och/eller retroinspirerade inläggen där. Mycket nöje!

http://cyklahem.blogspot.se/2013/08/lyckan-ar-aldrig-langre-en-loppis-bort.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/08/dagens-mest-ovantade-loppisfynd.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/08/helgens-basta-loppisfynd.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/08/sommarefterratt.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/07/sjukt-men-det-gick.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/07/hawaii-bahamas-monaco-cannes.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/07/helgens-loppisfynd.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/07/folkfest.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/07/en-handig-karl.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/06/ett-smakprov-fran-dagens-loppis.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/06/loppisfynd-full-monty.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/06/antligen.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/05/det-enda-som-fattas.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/05/70-talsfika.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/04/patiens.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/03/2-x-erikshjalpen.html

http://cyklahem.blogspot.se/2013/01/nu-da.html

http://cyklahem.blogspot.se/2012/02/soffhall.html

http://cyklahem.blogspot.se/2012/01/7-januari-en-liten-loppis.html

http://cyklahem.blogspot.se/2012/01/1-januari-jag-angrar-att-jag-inte-kopte.html



Plastic fantastic igen.

Jo, om man är på loppis och inte hittar något vettigt, så kan man alltid gå till plasthörnan. Även på Erikshjälpen i stan där prissättningen börjar bli smått barrock, inget i porslinsväg går att köpa, kan man hitta guldkorn i plasthörnan.

Den här låg länge i kundkorgen. En ishink från Husqvarna, i fint skick. Men med en prislapp på 75 kronor la jag tillbaks den på hyllan i sista sekund. Det var ett misstag tyckte sambon, som på frågan "Köpa?" svarade "KÖP" på sms:et, en timme för sent... Det grämer mig lite. Kanske måste åka tillbaks på tisdag när dom har öppet igen och hoppas på det bästa.


Dessa små glasunderlägg däremot, 8 kronor för alla tre passerade dock kassan. På plats var de ihoptejpade så bara det översta syntes. Det var med glädje jag upptäckte att det var olika blommor på alla tre. Det var med lite bitterhet jag upptäckte att det ena (den lila som jag gömt lite), hade en rätt stor grop/fläck mitt på blomman. Fult att tejpa ihop dom och gömma defekter tycker jag! Dom hamnar i barnens kök och får agera tallrikar till kakkalas.


 


Med en trebarnsskara hemma kan man inte ha för många plasttallrikar. Denna djupa i bästa gula färgen var i perfekt skick, till och med etikett med skötselråd på baksidan, så för 15 kronor fick den följa med hem.


 
Sist men inte minst en samling glada glas som jag inte kunde motstå, även om dom inte var jättebilliga, även om dom troligen inte är särkilt gamla, även om dom är utan märkning, bara "Made in Italy" står det i botten. 105 kronor för setet var i saftigaste laget, men ibland så bara måste man. När mannen kommer hem får jag nog säga ungerfär 60 för setet, om det ska bli godkänt. Det fungerar ju tills han läser det här iallafall.

04 oktober 2013

Miniatyrer.

Det började med att jag köpte två stycken av dessa trädgårdsstolar i "Barbie-storlek" till dottern i treårspresent i vintras, på Erikshjälpen. Men när hon öppnat dom och börjat slarva runt med de urcoola dynorna lite hit och dit lade jag beslag på den ena stolen med dyna "för eget bruk".


Sen hade mamma köpt en låda med möbler på loppis, till det dockhus hon har i sitt lek-/gästrum. Jag och sambon la genast rabarber på den blåa plaststolen, misstänkt lik en Verner Panton-miniatyr. Det finns dock ingen märkning så det är svårt att veta. Och ett av borden som låg i lådan var för stort för dockhuset, så det fick också följa med hem till oss istället.  
Eftersom jag alltid älskat hammockar medan sambon tycker dom är urfula och vägrar ha en i trädgården, kunde jag bara inte motstå den här miniatyrhammocken. Dynor fanns inga men jag sydde några halvdana av ett tyg jag hade hemma, återstår bara att ordna ett kapell. 

Och så på en loppis i somras där jag inte hade mycket annan lycka grabbade jag tag i ytterligare en miniatyrstol för en femma.

Och vips så har alltså ännu en samling smugit sig på!